Check the settings
Home / Zanimljivosti / Upozorenje: nocno znojenje može ukazivati na jedan veliki problem sa zdravljem…

Upozorenje: nocno znojenje može ukazivati na jedan veliki problem sa zdravljem…

Noćno znojenje može ukazivati na mnoge probelem. Naravno, to znojenje se javlja najčešće kada imamo temeparturu, ali se može javiti i u drugim stanjima.

Kod žena se može javiti uslijed niske količine hormona estrogena. Ovo znojenje se može javiti za vrijeme menstrualnog ciklusa, menopauze ili korištenja kontracepcijskih sredstava.

Također, može se javiti i zbog kirštenja nekih lijekova. Najčešće kod osoba koje kroste antidepresive i ostale lijekove za smirenje. Zbog toga je bolje da popijete čaj od matičnjaka ili neki prirodni lijek koji će vas smiriti bez štetnih uticaja. Također osobe koje imaju nizak šećer mogu se susresti sa noćnim znojenjem. Mnogi lijekovi koji se koriste kod dijabetesa, mogu uzrokovati noćno znojenje. Zato se posavjetuje s ljekarom radi mijenjanja terapije.

Dodatni kutak zabave:

Bous vic: Mujo i Fata su u braku već nekoliko godina, i jednog dana počnu oni razgovor uz jutarnju kavu o bračnim problemima. Nakon par minuta Mujo upita Fatu: Dobro, Fato, što bi ti napravila kad bi saznala da te ja varam s drugom? Fata se zamisli i odgovori: Bogami, Mujo, stavila bi to u novine. Mujo se nasmije i reče: E, Fato, taman bi to novine objavile A Fata će na to: Bi Mujo, sigurno! Mujo se još jače nasmije i upita: Pa šta bi napisala? Fata ga mirno pogleda i reče: Mujina sahrana će se održati sutra u 15 sati na gradskom groblju!

About admin

Check Also

Postavio 2 prosta pitanja, razbucao hiljade veza i brakova: Da li smete da odgovorite?

Četiri hiljade parova javilo mu se da je raskinulo vezu, 17 parova prekinulo je veridbu, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *