Check the settings
Home / Zanimljivosti / 7 koraka koje svaki brak mora proći: Ako preživite treći, opstat ćete zauvijek

7 koraka koje svaki brak mora proći: Ako preživite treći, opstat ćete zauvijek

Brak je nešto zaista posebno. Ipak, kako bi opstao, obje strane se trebaju truditi. Ovo su neke faze kroz koje svaki brak prolazi:

Faza strasti

Na početku braka su supružnici više intimni, posvećeni su najviše jedno drugome. Kasnije već dolaze obaveze, pa se mijenja.

Faza sigurnosti

Kada se s partnerom osjećate se sigurno. Zajedno provodite vrijeme i velika je prisnost između vas.

Faza realnosti

Brak jeste lijep, ali sada provodite više vremena s partnerom o obraćate pažnju na stvari koje niste prije primjećivali. sada ćete već i pored pozitvnih strana vidjeti i neke negativne. Vidjet ćete da brak pored uživanja nosi mnoštvo obaveza.

Faza svađe

Normalno je da se nekada posvađate. Sada su veće šanse jer živite u istom prostoru. Tako je u svakom brak, samo ne treba dozvoliti da svađe postanu konstantne.

Faza sebičnosti

Vi želite da bude onako kako vi hoćete, a partner želi suprotno. Svako vuče na svoju stranu.

Faza mirenja

To je ona faza kada shvatite da griješite i da želite da vaš brak opstane. Tada zanemarite neke stvari i radite na poboljšanju.

Faza kompromisa

Kompromis treba biti prisutan među vama. Komubicirajte, dogovarajte se.

Bonus vic: Nekoliko žena doputovalo na odmor i ulazi u hotel na čijim vratima piše “Samo za žene”. Na recepciji je simpatičan momak koji im objašnjava: Hotel ima pet spratova. Idite sprat po sprat naviše i izaberite onaj koji vam odgovara i sobe na njemu. Ali samo da znate – kada pređete na viši sprat, ne možete dobiti sobe na nižima. Krenu devojke uz stepenice i na prvom spratu stoji natpis: “Ovde će vas us…luživati muškarci sa kratkim i tankim”. Ha, kažu one i krenu dalje. Na drugom spratu natpis: “Ovde će vas usluživati muškarci sa kratkim i debelim”. Zaključe one da stvari idu na bolje, pa krenu dalje. Na trećem spratu natpis: “Ovde će vas usluživati muškarci sa dugim i tankim”. Još bolje, ali krenu one ipak na četvrti sprat, gde naiđu na natpis: “Ovde će vas usluživati muškarci sa dugim i debelim”. Tu se žene oduševe i počnu da pogađaju kakva ih lepota čeka na poslednjem spratu. Popnu se tamo i naiđu na natpis: “Na ovom spratu uopšte nema muškaraca. On je podignut samo kao dokaz da je ženu nemoguće zadovoljiti”.

About admin

Check Also

(Video) Necete vjerovati sta je ova ucenica uradila profesoru iza ledja na casu vjeronauke

Kako vrijeme odmice ucenicu su sve vise slobodniji u skolama a tome svjedoci i ovaj ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *