Check the settings
Home / Zanimljivosti / 7 koraka koje svaki brak mora proći: Ako preživite treći, opstat ćete zauvijek

7 koraka koje svaki brak mora proći: Ako preživite treći, opstat ćete zauvijek

Brak je nešto zaista posebno. Ipak, kako bi opstao, obje strane se trebaju truditi. Ovo su neke faze kroz koje svaki brak prolazi:

Faza strasti

Na početku braka su supružnici više intimni, posvećeni su najviše jedno drugome. Kasnije već dolaze obaveze, pa se mijenja.

Faza sigurnosti

Kada se s partnerom osjećate se sigurno. Zajedno provodite vrijeme i velika je prisnost između vas.

Faza realnosti

Brak jeste lijep, ali sada provodite više vremena s partnerom o obraćate pažnju na stvari koje niste prije primjećivali. sada ćete već i pored pozitvnih strana vidjeti i neke negativne. Vidjet ćete da brak pored uživanja nosi mnoštvo obaveza.

Faza svađe

Normalno je da se nekada posvađate. Sada su veće šanse jer živite u istom prostoru. Tako je u svakom brak, samo ne treba dozvoliti da svađe postanu konstantne.

Faza sebičnosti

Vi želite da bude onako kako vi hoćete, a partner želi suprotno. Svako vuče na svoju stranu.

Faza mirenja

To je ona faza kada shvatite da griješite i da želite da vaš brak opstane. Tada zanemarite neke stvari i radite na poboljšanju.

Faza kompromisa

Kompromis treba biti prisutan među vama. Komubicirajte, dogovarajte se.

Bonus vic: Nekoliko žena doputovalo na odmor i ulazi u hotel na čijim vratima piše “Samo za žene”. Na recepciji je simpatičan momak koji im objašnjava: Hotel ima pet spratova. Idite sprat po sprat naviše i izaberite onaj koji vam odgovara i sobe na njemu. Ali samo da znate – kada pređete na viši sprat, ne možete dobiti sobe na nižima. Krenu devojke uz stepenice i na prvom spratu stoji natpis: “Ovde će vas us…luživati muškarci sa kratkim i tankim”. Ha, kažu one i krenu dalje. Na drugom spratu natpis: “Ovde će vas usluživati muškarci sa kratkim i debelim”. Zaključe one da stvari idu na bolje, pa krenu dalje. Na trećem spratu natpis: “Ovde će vas usluživati muškarci sa dugim i tankim”. Još bolje, ali krenu one ipak na četvrti sprat, gde naiđu na natpis: “Ovde će vas usluživati muškarci sa dugim i debelim”. Tu se žene oduševe i počnu da pogađaju kakva ih lepota čeka na poslednjem spratu. Popnu se tamo i naiđu na natpis: “Na ovom spratu uopšte nema muškaraca. On je podignut samo kao dokaz da je ženu nemoguće zadovoljiti”.

About admin

Check Also

Postavio 2 prosta pitanja, razbucao hiljade veza i brakova: Da li smete da odgovorite?

Četiri hiljade parova javilo mu se da je raskinulo vezu, 17 parova prekinulo je veridbu, ...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *